24.5.2013

Lakritsikuppikakut

Ihanasti lakritsilta maistuvat kuppikakut. Helppoja tehdä ja kauniita kahvipöydässä.

Ohje on Leivotaan-lehdestä (kesä-heinäkuu 2013). Ohjeesta tulee noin 12 kpl kuppikakkuja (halkaisija 7 cm).

Taikina                                                  Kuorrutus
3 munaa                                               50 g voita, huoneenlämpöisenä
2 1/2 dl sokeria                                     3 1/2 dl tomusokeria
1 rkl lakritsijauhetta                              1 tl vaniljasokeria
100 g voita                                            3 tl lakritsijauhetta
1 dl maitoa                                            100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Koristeluun esim. sokerikukkia

Laita uuni kuumenemaan 175 C. Vatkaa munat, sokeri ja lakritsijauhe ilmavaksi vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se maidon joukkoon. Kaada voimaitoseos munavaahdon joukkoon.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Siivilöi jauhoseos muun taikinan joukkoon ja sekoita.

Laita 12 paperista muffinssivuokaa muffinssipeltiin tai silikonisiin muffinssivuokiin. Kaada taikina vuokiin. Anna seistä vuoissa 5 minuuttia.

Paista 15-16 minuttiia. Nosta muffinssit jäähtymään ritilän päälle.






Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset yhteen. Pursota kuorrutus muffinien päälle ja koristele.












Käytetyt välineet

Paperisia muffinssivuokia
Paljon erilaisia kuoseja
Pursotinsetti, jossa silikoninen pussi ja viisi erilaista päätä


Silikonisia muffinssivuokia

Valikoimastamme löytyy paljon erilaisia paperisia muffinssivuokia, eri kokoisia silikonivuokia ja metallisin peltejä. Pursotukseen löytyy myös irtopäitä ja kertakäyttöpusseja.















 
 
 



Ei kommentteja: