19.3.2012

Muffinsseja

Kalenterin mukaan maaliskuu on kevätkuukausi. Nyt kirjoitushetkellä kun katsoo ulos, ei näytä kovin keväiseltä, sillä taivaalta sataa "jalkarätti" hiutaleita.

Nyt ei huvita mennä ulos, joten voi vaikka leipoa muffinsseja.


Punajuuri-unikonsiemenmuffinssit (9 kpl)

 Nämä muffinssit ovat gluteenittomia ja maidottomia. Halutessasi voit korvata täysjyväriisi- ja kvinoajauhon vehnäjauholla. Käytä tällöin näiden tilalla 105 g vehnäjauhoja. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan reseptiä täysjyväriisi- ja kvinoajauholla, sillä ne antavat muffinsseille ihanan maun. Muffinsseista tulee välillä enemmän ja välillä hieman vähemmän punaisia – se riippuu kulloinkin käytetystä punajuuresta. Sisältä ne jäävät kauniin oransseiksi. Täydellinen eväs aurinkoisen talvipäivän retkelle tai kahvipöydän herkuksi!

resepti: Aran Goyoaga, www.cannellevanille.com

1 keskikokoinen punajuuri
½ cupia (125 ml) kookosmaitoa (makeuttamatonta)
1 tl sitruunamehua (mieluiten tuorepuristettua)
© Sini Kramer 2012
½ cupia (70 g) täysjyväriisijauhoa
½ cupia mantelijauhoja
1/4 cupia (35 g) kvinoajauhoja
2 tl unikonsiemeniä
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl hienoa merisuolaa
1 muna (huoneenlämpöinen)
1/4 cupia + 2 rkl (75 g) vaaleaa muscovadosokeria
1 vaniljatangon síemenet
1/4 cupia (60 ml) sulatettua kookosöljyä
Keitä punajuuri pehmeäksi. Anna punajuuren hieman jäähtyä, kuori ja paloittele. Soseuta punajuuri monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mittaa ¼ cupia (60g) punajuurisosetta ja ota sivuun. Voit halutessasi pakastaa loput myöhempää käyttöä varten.

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään kookosmaito ja sitruunamehu, ja anna seoksen seistä vähintään 5 minuuttia.

Sekoita kulhossa keskenään täysjyväriisijauho, mantelijauho, kvinoajauho, unikonsiemenet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään muna, sokeri, kookosmaito-sitruunamehuseos, vaniljatangon siemenet, kookosöljy ja punajuurisose. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa kahden ruokalusikan avulla taikina muffinssivuokiin. Paista 18-20 minuuttia uunin keskitasossa. Anna hieman jäähtyä ja nauti!

Leivonnassa käytettyjä tuotteita:
KCBOWSS22 22 cm teräskulho 16,60 €

CWSPATxxx silikoninen nuolija
(kuusi eri väriä) 13,95 €

B250499 6 kpl silikonisia muffinssivuokia
15,70 €


Muita muffinssivuokia:



Birkmannin 12-reikäinen muffinssipelti (B250543) 24,65 €









KitchenCraftin Colour Works-sarjan muffinssivuoat (12 kpl) 11,80 €




Iloisen Keittiön valikoimasta löytyy myös paljon erilaisia paperisia muffinssivuokia.

www.iloinenkeittio.fi

1 kommentti:

Frans kirjoitti...

Hei, yritän löytää leivontaan hyvän teräskulhon, jossa voi vatkata esim. marenkia vesihauteessa. Kulhosi näyttää juuri hyvältä, mistä olet hankkinut sellaisen? :)