Aurinkoista huhtikuuta
Mieletön fiilis, kun linnut laulavat ja aurinko paistaa. Sääennusteet povaavat myrskyä, mutta nautitaan niin kauan kuin keliä riittää.
Nyt kävi ohraisesti munkkipannujen kanssa. Emme osanneet varautua niiden menekkiin ja ne menivät hujauksessa. Täydennystä on tulossa, mutta ne ehtivät tänne vasta toukokuun loppupuolella.
Vappuna maistuu sima. Nyt sen voisi maustaa perinteestä poikkeavalla tavalla vaikka limellä ja rosmariinilla.
Dan Sukkerin vihkosista köytyivät nämä reseptit.
Lime-rosmariinisima
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
4 limettiä
6 vahvaa oksaa rosmariinia
½ tl tuoretta hiivaa
Mittaa sokerit puhtaaseen astiaan. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Leikkaa kahden hyvin pestyn limetin vihreä kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu. Sekoita kuorilastut ja mehu sokeriliemen joukkoon. Lisää rosmariinin oksat sekä loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten hiiva liuotettuna nestetilkkaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot viileään. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Iloinen Keittiö liikkeet
Ideapark, Lempäälä ark 10-20, la 10-18, su 12-18
Karisma, Lahti ark 10-20, la 9-18, su 12-18
Willa, Hyvinkää ark 10-20, la 10-18, su 12-18
Kaari, Helsinki ark 10-20, la 10-18, su suljettu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti