Helmikuun herkkuja

Perinteiseen laskiaispullaan saa mukavan uuden jutun, kun käyttää tekemiseen taikinasarvia. Sitten vaan sarven sisään maun mukaan hillo tai mantelimassa ja kermavaahto.
Tämä bliniohje on Ruokatorstai keittokirjasta.
Nopeat tattariblinit
25 g hiivaa

2 dl (Bulgarian)jogurttia
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
2 keltuaista
2 dl tattarijauhoa
1 dl kivennäisvettä
2 valkuaista
Liuota hiiva lämpimään veteen ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen jogurtti.
Lisää mukaan sokeri, suola, öljy, keltuaiset ja jauhot vatkaten.
Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa muutaman tunnin ajan.
Sekoita taikinaan huoneenlämpöinen kivennäisvesi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele joukkoon varoen.
Kuumanne blinipannu ja vähennä sitten lämpöä. Pane pannulle voita ja annostele taikinaa melko paksu kerros. Kun pinta on hyytynyt, lisää pannuun voinokare, käännä blini ja paista toiselta puolelta. Tarjoa heti tai jos kokoat blinit vadille, niin pidä ne lämpiminä 125 asteisessa uunissa.
Lisukkeeksi perinteiseen tapaan mätiä, sipulisilppua ja smetanaa. Voit tarjota myös erilaisia mousseja, esim. kylmäsavuporomousse toimii.
![]() |
Master Clas blinipannu 21,65 € |
![]() |
Colour Works blinipannu 11,85 € |
![]() |
Colour Works pieni nuolijalasta 10,30 € |
Tuuttipullien ohjeen ja kuvat olen lainannut Herkku Leivonta lehden numerosta 1/2015.
Tuuttipullat (n. 12 pullaa)
Taikina
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
0,75 tl suolaa
1 pieni kananmuna
2 tl vaniljasokeria
0,25 tl kanelia
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
Kananmuna voiteluun

![]() |
Taikinasarvet 6 kpl 10,80€ |
Iloinen Keittiö liikkeet
Ideapark, Lempäälä ark 10-20, la 10-18, su 12-18
Karisma, Lahti ark 10-20, la 10-18, su 12-18
Willa, Hyvinkää ark 10-20, la 10-18, su 12-18
Kaari, Helsinki ark 9-21, la 9-18, su 12-18
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti